D. Bengtsson
C. Olsson - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: Böhm, Sjöberg, A. Svensson, Osberg, Forssten

Ett laddat toppmöte väntade på en ganska mjuk gräsmatta på Romevi. RUF-seger skulle innebära att andraplatsen i praktiken säkrades. Floda behövde vinna för att fortfarande ha chans på samma andraplats.

Bortalaget Floda var riktigt taggade i början av matchen och man visade tidigt att man var på Romevi för att försöka ta alla tre poängen. Man var tunga i närkamperna och vållade Romelandaspelarna en del bekymmer inledningsvis.

RUF var dock nära att ta ledningen tidigt i matchen efter att Max Harris fått ett bra läge. Gästernas målvakt svarade dock för en fin räddning.

Kort senare kunde i stället Floda bryta in från sin vänsterkant och skjuta ett skott från straffområdeslinjen. Romelandas målvakt fick sträcka ut och styra ut bollen till en resultatlös hörna.

Det var sedan mot slutet av halvleken som det kom att hetta till ordentligt. En lite tilltrasslad situation i Romelandas straffområde föranledde ett långt spelavbrott som slutade med att Floda fick en spelare utvisad och att en varning tilldelades Johan Kaage i RUF-försvaret samtidigt som Floda dessutom fick en straff. Det var nog inte många på plats som hängde med i svängarna där, men Floda tog ledningen med 0-1 från elva meter samtidigt som man var decimerade till tio spelare.

Perioden efteråt började RUF göra allt för att ösa på framåt och höja tempot. Detta hade viss effekt då initiativet i matchen skiftade. Med några minuter kvar av den första halvleken kunde man dock spela in en boll bakom Romelandas backlinje. Johan Kaage hann inte i kapp den framrusande anfallaren bättre än att han kunde fälla densamme och det röda kortet fick återigen vädras. Det blev således spel tio mot tio. Resultatet 0-1 stod sig till halvtidspausen.

Den andra halvleken var redan från början bättre från Romelandas sida. Kanske blev Floda också lite försiktiga och ville bevaka sin ledning i matchen.

RUF anföll bra flera gånger, men den sista skärpan saknades ofta i de avgörande momenten. En gång var det dock bara en jätteräddning från bortalagets målvakt som förhindrade bollen att gå in i mål efter en nick från Filip Larsson.

Mitt i halvleken fick Floda en hörna som slutade med en närkamp vid den bortre ytan. Domaren pekade ännu en gång på straffpunkten och Floda gjorde 0-2. Det såg nu mycket tungt ut för Romelandas del.

En stund senare, i matchens 75:e minut, tändes dock en strimma hopp igen. En fint slagen hörna från Jonathan Böhm nådde till slut Filip Larsson som kunde peta in reduceringsmålet. 1-2!

I slutet av matchen handlade mycket om att RUF försökte ösa på framåt. Samtidigt kunde Floda då och då ställa om och man skapade också ett antal frisparkar och hörnor.

Med bara ett par minuter kvar kunde matchen ha avgjorts. En Flodaspelare blev helt fri från halva planen. Romelandas målvakt kunde dock möta upp skytten och störa densamme tillräckligt för att han skulle skjuta bollen utanför målet.

I matchens absoluta slutskede kunde ett av flera desperata Romelandaanfall äntligen sluta med att bollen gick in i mål. Max Harris spelade fram Daniel Larsson som hittade nätet via en försvarare, ett mål som bokfördes som ett självmål. 2-2, vilket blev det sista av värde som hände i matchen.

Sammanfattningsvis starkt av RUF att hämta upp ett 0-2-underläge i en match där det kändes som att man hade det mesta emot sig. Resultatet innebär att Floda är borta från toppstriden, samtidigt som RUF har allt i egna händer inför nästa veckas avslutande omgång. Det blir en mycket spännande match mot Älvängen som blir direkt avgörande för vem som ska knipa andraplatsen.